IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street затвориха с леки отклонения

Dow Jones приключи търговията на червено за шеста поредна сесия, отчитайки най-дългата си губеща серия досега през годината

23:22 | 16.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индексите на Wall Street затвориха с леки отклонения

Американските индекси възстановиха по-голямата част от загубите си, регистрирани по време на търговията в четвъртък, като инвеститорите претегляха рисковете от състоянието на икономическия растеж по света на фона на като цяло позитивни корпоративни отчети, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average до последно се колебаеше между положителна и отрицателна територия, като в крайна сметка приключи на загуба от 0,15% при 16 117,24 пункта. Индексът затвори на червено за шеста поредна сесия, регистрирайки най-дългата си губеща серия досега през годината.

Широкият S&P 500 успя да изтрие загубите си и приключи търговията с минимален ръст от 0,01% при 1 862,76 пункта.

Технологичният Nasdaq Composite успя да се възстанови, след като в хода на сесията пропадна до дъно от 4 131,65 пункта. Индексът затвори с ръст от 0,05% при 4 217,39 пункта.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, докато доходността по 10-годишните американски облигации се покачи с 2 базисни пункта до 2,162%.

Фючърсите на петрола поскъпнаха с 1,06% до 82,65 долара за барел. Цената на фючърсите на златото намаля с 0,35% до 1 240,40 долара за тройунция.

„Пазарът не губи от фундаментални новини, той губи от притеснения, независимо дали те са свързани с внасянето на слаб икономически растеж или ебола“, коментира главният инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott Марк Лушини.

Броят на молбите за помощи при безработица в САЩ намаляват с 23 хил. до 14-годишно дъно от 264 хил. през последната седмица. Също така индустриалното производство в най-голямата икономика се разширява с 0,1% през септември при очаквания за ръст от 0,4 на сто.

По-рано през деня Netflix и Goldman Sachs публикуваха финансовите си отчети за третототримесечие. Инвестиционната банка удвоява печалбата си до 2,14 млрд. долара между юли и септември.

Онлайн видео услугата Netflix отчита забавящ се ръст на броя на абонатите си, което срина цената на акциите ѝ с 19,37% до 361,70 долара за акция. 

В сряда eBay предостави своите финансови резултати за третото тримесечие, които показаха ръст на приходите от 12% на годишна база до 4,4 млрд. долара и печалба на акция в размер на 68 цента.

Apple представи новия си таблет iPad Air 2 и нов Mac компютър, но това не помогна на акциите на компанията, които поевтиняха с 1,31% до 96,26 долара за акция. 

Повече за представянето на eBay вижте в материала на Bloomberg!



Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria on Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още