IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леки отклонения за борсите в САЩ*

Пазарът очаква с интерес започващото днес двудневно заседание на Федералния резерв

17:25 | 28.07.15 г.
Леки отклонения за борсите в САЩ*

Американските индекси отчитат леки изменения в началото на сесията във вторник, като инвеститорите са насърчени от забавянето на спада на борсата в Китай и сезона на отчетите. Пазарът очаква с интерес и започващото днес двудневно заседание на Федералния резерв на САЩ.

Aкциите опитват да се възстановят след петте поредни дни на спад, които изпратиха S&P 500 точно над 200-дневната пълзяща средна, а индустриалният индекс Dow Jones до най-ниското му ниво от почти шест месеца в понеделник.

"За мен това изглежда като един координиран натиск", каза Кейти Стоктън, главен технически стратег на BTIG. "Това, което е интересно е тези спадове, е, че те генерират много капризни настроения".

По думите ѝ 200-дневната пълзяща средна действа по-скоро като "възглавница" и че 2 044 пункта на S&P 500 е по-значимият показател за влошаване на пазара.

Китай остава в центъра на вниманието, като Shanghai Composite изтри 1,7% във вторник. Китайският регулатор на ценните книжа съобщи, че е започнал разследване на разпродажбите в понеделник, когато книжата отстъпиха с повече от 8%.

"Мисля, че пазарът в момента е много фокусиран върху отчетите", каза пред CNBC Питър Боквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group.

Доходността по държавните облигации на САЩ с падеж след 10 години е 2,26%, а тази по 2-годишните книжа – 0,66%.

Доларът поскъпва спрямо основните световни валути, като еврото се търгува под 1,10 долара.

* Актуално към 17:25 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още