IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът на САЩ одобри 36,5 млрд. долара за засегнати от бедствия райони

Конгресът ще разследва решения на Министерството на правосъдието по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г.

09:13 | 25.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сенатът на САЩ одобри законопроект за отпускане на 36,5 млрд. долара за подпомагане на райони, пострадали от неотдавнашните урагани и пожари в страната, предаде AFP.

Законът вече беше одобрен от Камарата на представителите на 12 октомври. Предстои подписването му от президента на САЩ Доналд Тръмп.

18,7 млрд. са предназначени за Федералната агенция за управление на извънредните ситуации. 16 млрд. ще получи програма за федерално застраховане срещу наводненията. 576 млн. долара ще бъдат предназначени за борбата с пожарите.

Пуерто Рико ще получи 1,27 млрд. долара, след като на 20 септември беше опустошен от урагана „Мария“.
На 8 септември Конгресът на САЩ вече одобри приемането на 15,25 млрд. долара в помощ на Тексас, Луизиана и Флорида, припомня AFP. 

Междувременно БТА съобщава, че председателите на две комисии на Камарата на представителите на САЩ ще разследват действия на министерството на правосъдието по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г., включително свързани с разследването, свързано с имейлите на бившата кандидатка на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Председателите на надзорната и на юридическата комисия на Камарата на представителите Трей Гауди и Боб Гудлат заявиха, че имат въпроси защо бившият директор на ФБР Джеймс Коми е решил да оповести публично и да информира периодично Конгреса за разследването как Клинтън е опазвала поверителната информация, но не е съобщил за разследването на служители от предизборния щаб на Доналд Тръмп.

Освен това разследването ще проучи дали ФБР е спазило подходяща процедура при вземането на решение да не подведе Клинтън под отговорност.

Говорителят на ФБР отказа да коментира. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още