IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп прогнозира „много мащабна рецесия” в САЩ

Комбинацията от висока безработица и надценен фондов пазар са подготвили почвата за нов икономически срив, смята милиардерът

09:05 | 03.04.16 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кандидатът за номинация на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп прогнозира, че Щатите са на път към „много мащабна рецесия”, като предупреди, че комбинацията от висока безработица и надценен фондов пазар са подготвили почвата за нов икономически срив.

„Мисля, че стоим върху икономически балон. Финансов балон”, заявява милиардерът в интервю за The Washington Post, публикувано в събота и цитирано от Ройтерс.

Тръмп твърди, че реалното равнище на безработицата в САЩ е много по-високо от нивото от 5%, регистрирано от американското бюро за трудова статистика.

„Не сме на равнище от 5% безработица”, изтъква Тръмп. „Ние сме на равнище, което вероятно навлиза в 20-те, ако се гледат реалните числа”, посочва той, като допълва, че официалните данни за безработицата са „статистически измислени, за да изглеждат по-добре политиците, и в частност президентите”.

Тръмп се опитва да привлече работниците на своя страна, като често сочи като причина за безработицата аутсорсинга на американски работни места в държави като Китай и Мексико.

Според Тръмп сега е „ужасен момент” за инвестиции на фондовия пазар. С тази позиция той дава по-мрачна перспектива за щатската икономика от много известни икономисти.

В интервюто Тръмп се зарича да заличи държавния дълг, който надхвърля 19 трлн. долара, за период от осем години, като планира да го постигне чрез предоговоряне на търговски споразумения.

„Ще предоговоря всички наши споразумения, големите търговски споразумения, с които се справяме толкова зле”, казва той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

19
rate up comment 5 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Тоя ли, дето постоянно си източва фирмите и ги фалира? Че той така ще точи и държавната хазна, много ясно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Тоя ли, дето посто
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Ако следващата рецесия има размери едва средното на предходните шест, тогава бихме станали свидетели на снижаване на стойността на индекса S&P 500 до нива от 1 300 пункта, - http://***.investor.bg/drugi/338/a/karol-recesiia-v-srednosrochen-plan-e-po-veroiatna-ot-prodyljavasht-vyzhod-211865/Съотношението на капиталовият пазар спрямо БВП - http://***.infograf.bg/article/1441689354958143% в САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 5
Атанасио
преди 8 години
Това изречение - ''В интервюто Тръмп се зарича да заличи държавния дълг, който надхвърля 19 трлн. долара, за период от осем години, като планира да го постигне чрез предоговоряне на търговски споразумения'' означава ,че Тръмп лъже защото няма как да стане да се изчисти дългът и не е задължително ако лихвата е до 0,1% А колкото до рецесията е ясно и доцент Митко Хитов доктор по икономика и преподавател в УНСС обяснява още 2009год. - http://***.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt--v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza-92906/ В началото на предаването ''Boom and Bust'' г-н Хитов обяснява ,че икономиката не е система в равновесие и в 16 минута го каза точно ,че мейнстрима не разбира проблема(системната криза) в който е попаднало човечеството ,и че се губи време - https://***.youtube.com/watch?v=jGSuCc9xBRY&list=A7F55FC7ED20B160ПОДРОБНО - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 9 rate down comment 3
citizen_bg
преди 8 години
"Стига си заливал форума с комунистическа помия!!! "Ай ся! Претенции! Дaлдисал та се не види в капиталистическите гов*на, а плаче че го заливали с помия. Не го казвам аз за затъването, Тръмп ти го обяснява. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 8 години
аз гледам малко по-глобално като цяло на нещата ----глобално като комунист идващ да ни спаси, без да сме го викали и без да има от какво :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 10
Атанасио
преди 8 години
Прав си ,че дребният бизнес е в по неизгодна ситуация и т.н. аз гледам малко по-глобално като цяло на нещата Офшорките са нелоялна конкуренция и наскоро Маргрет Вестагер, еврокомисар по въпросите на конкуренцията, нарече корпоративните данъчни вратички незаконни форми на държавна помощ - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034 Джозеф Стиглиц го казва прекрасно но тъй като не обяснява от къде ще дойдат парите трябва да обяснявам''За Анатол Калецки(завършил Оксфорд и Харвард)това, което катастрофира през 2008 г. не е една банка или финансова система, а една цялостна политическа философия и икономическа система, начин на живот и мислене за света. Въпросът сега е какво ще замести глобалния капитализъм, който се счупи през есента на 2008 г. ...'' - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1736144519997108 Шокирам съм от доклада на Европ.парламент ,че 12-19 млрд. евро се изнасят ,крадат от България годишно - коментар 8
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 2
Pyramid
преди 8 години
Студиото, отпадъците са си отпадъци независимо от цвета, в който сами са избрали да се маскират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
Егати, пак ми яде от постовете:Казвам, Наско, постави се на мястото на дребния бизнес:Заплати-осигуровки-данъци. "Корпоративни", 10%. А ДДС върху енергията, примерно? А в/у суровините? Не е достигнал годишния оборот за регистриране по ДДС, и не му се връща. Реално, ТОВА го товари допълнително и данъкът в/у дребните НЕ Е точно "плосък"....Само аз ли мисля така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 15
studioaa
преди 8 години
Заради червени отпадъци като теб, България е в това положение. 200 милиона души ликвидирахте през 20 век, но явно не ви стига на вас комунистите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още