IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи сесията със слаби понижения

Цената на петрола отново падна под нивото от 45 долара за барел, което разочарова инвеститорите

23:15 | 23.09.15 г.
Wall Street приключи сесията със слаби понижения

Със слаби понижения приключи сесията на Wall Street като вниманието на търговците отново се насочи към спадащите цени на суровините и забавянето на китайската производствена активност, пише Market Watch.

Макроикономическите данни днес показват още и че PMI-индексът в сектора на промишлеността на САЩ остава на двугодишното си дъно, но това беше очаквано от пазарите и не предизвика сериозни изменения.

Стойността на Dow Jones се понижи с 0,31% до 16  279,89 пункта. На индеса на сините чипове натежа представянето на Caterpillar. Акциите на компанията поевтиняха с малко повече от 2% до цена от 70,24 долара за брой.

Сред големите губещи в съставана Dow Jones е и United Technologies, чиито книжа се търгуваха за 86,84 долара за брой. Това представлява спад от 1,4 на сто.

Акциите на Volkswagen поскъпват за първи път от дни, след като изпълнителният директор Мартин Винтеркорн подаде оставка. Цената им отвъд Океана вече е 27,05 долара, което е ръст от 6,33%

S&P 500 загуби 0,2% от стойността си и приключи сесията на ниво от 1 938,76 пункта. Nasdaq през цялото време търсеше посока, но в крайна сметка финишира на червена територия. Стойността на индекса достигна 4 752,74 пункта, което представлява спад от 0,08 на сто.

Цената на петрола отново падна под нивото от 45 долара за барел. Търговията с американския сорт лек суров петрол с доставка през ноември се извършва при 44,48 долара за барел, което е спад от малко над 4 на сто, допълва CNBC. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още