IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отстъпи от едномесечния връх

Увеличаващите се американски запаси и намаляващите петролни платформи ще допринасят за волатилността на търговията

10:32 | 04.02.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Петролът отстъпи от едномесечния връх

Цената на суровия петрол се оттегли от едномесечния връх днес и спря тридневния си ръст. Така предпазливостта се завърна на пазара преди доклада за запасите от САЩ, пише WBP online.

Цената на петрола се придвижва към по-ниски нива след силния ръст в предишните сесии. Въпреки това тя остава близо до най-високото си ниво от началото на годината. Седмичния доклад за американските запаси ще бъде публикуван по-късно днес.

Фючърсите на американския WTI отбелязаха спад с 1,72% до 52,14 долара за барел и се търгуваха на нивото си от 2 януари. Фучърсите върху сорта Брент поевтиняха с 0,25% до 57,77 долара за барел, приближавайки най-високото си ниво от 29 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:18 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Internet
преди 9 години
Рубладжийски пропаганда:- Ръстът в производството на петрол в САЩ може да спре през втората половина на 2015 г. и да се насочи към спад през 2016 г., ако цените на петрола останат ниски, което би било в ущърб на производителите, се отбелязва в доклад на анализаторската компания IHS, който е изготвен след изследването на 39 хиляди петролни кладенеца в САЩ.Редица големи енергийни корпорации, включително Chevron Corporation и ConocoPhillips, обявиха, че ще намалят бюджетите си през 2015 година заради ниските цени. Според IHS повече от половината петролни кладенци в САЩ през 2014 са работили на загуба при цена от 60 долара за барел, а 30% от новите кладенци са работили на загуба при цена на петрола под 81 долара за барел. Само 25% са печелили през миналата година при цена от 40 долара или по-малко за барел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още