IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири банки плащат $428 млн. обезщетения на акционери на Worldcom

17:44 | 10.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Четири банки плащат $428 млн. обезщетения на акционери на Worldcom
Четири банки - ABN Amro, BNP Paris, Mitsubishi Securities International и Mizuho International, ще платят общо 428,4 млн. долара, за да сложат край на съдебните преследвания срещу тях, свързани с фалита на американската компания Worldcom.

Френската BNP Paribas и японската Mizuho ще заплатят съответно по 37,5 млн. долара, а делът на Mitsubishi Securities International ще възлиза на 75 млн. долара.

Група притежатели на акции и облигации на WorldCom, сред които и пенсионният фонд на работещите в щата Ню Йорк, бяха подвели под съдебна отговорност близо 20 инвестиционни банки, натоварени с пласирането на облигационна емисия на WorldCom.

Според жалбоподателите банките не са били достатъчно старателни в управлението на финансите на телекома.

Името на Worldcom е свързано с най-големия фалит в историята на САЩ. Групата, която бе преименувана на MCI, бе обвинена в счетоводни злоупотреби в размер на 11 млрд. долара.

Преди седмица бившият президент на компанията Бърни Ебъртс отрече да има нещо общо с фалита и измамите на компанията с довода, че не е имал компетентно мнение по финансовите въпроси. Очаква се в кратък срок съдът да се произнесе по случая.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още