IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мтел не планира други големи сделки тази година

С придобиването на blizoo операторът ще стане вторият телевизионен доставчик в страната веднага след Bulsatcom, заяви Танасис Кацирубас

18:41 | 29.07.15 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мтел не обмисля нови големи придобивания и сделки за тази година, след като днес обяви, че купува blizoo за неназована цена. Това обяви в интервю за Investor.bg главният изпълнителен директор на компанията Танасис Кацирубас. 

По думите му обаче компанията разглежда внимателно развитието на пазара и има дългосрочна стратегия за развитието си в България, която включва и инвестиции. Засега обаче компанията няма по-големи планове за придобивания до края на 2015 г. 

"Ако видим възможност, която съвпада с нашата стратегия, ще се възползваме", категоричен бе обаче Кацирубас.

Според него сделката с blizoo се е оказала добра както за двете компании, така и за икономиката на страната и ще бъде от полза и за самите потребители.

"С придобиването на blizoo Мтел ще стане вторият телевизионен доставчик в страната веднага след Bulsatcom. От една страна, това ни дава много възможности, но е свързано и с много задължения", каза Кацирубас. По данни на Telekom Austria Group blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги.

Придобиването на blizoo очаква одобрението на регулаторите, преди сделката да бъде окончателно финализирана. Освен това Мтел очаква още едно разрешение, този път от регулатора КРС - за предоставяне на 4G услуги в страната. По думите на Кацирубас след получаването на подобен лиценз компанията ще може да пусне LTE услуги в рамките на шест месеца.

След осъществяването на сделката с blizoo Мтел става първият оператор, който предлага три вида телевизионен сигнал: IPTV, сателитен и кабелен. Припомняме, че през септември 2014 г. компанията обяви, че пуска цифрова телевизия през сателитна технология (DTH) с покритие в цялата страна.

Сделката с blizoo е поредният ход в стратегията на Мтел да навлиза на различни пазари чрез придобиване на утвърдени доставчици. Това стана и при купуването на Спектрум Нет и Мегалан през 2010 г.

"Искаме да продължим да развиваме пазара. Трябва да отбележим, че пазарът в България е най-интересният в тази област. Има най-голямо навлизане на платените услуги - почти 90% от домакинствата имат платена телевизия, докато средно в Европа този дял е 60%. Освен това 40% от телевизионните услуги са предлагани от малки регионални играчи, като говорим за 300-400 играчи. Това е типично за България, но не и за други страни", заяви Кацирубас.

blizoo беше създаденa преди над пет години при сливането на "Евроком кабел" и "Кейбълтел" и покупката на двете фирми от базирания в Швеция инвестиционен фонд EQT V за 120 млн. евро.

Какво още разкри главният изпълнителен директор на Мтел пред Investor.bg, ще научите скоро от нашето интервю.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Болните търгаши така и не успяха да проумеят, че голямата пара не се прави толкова със сделки, колкото с работа с глава. Дали поради липса на такива, дали поради ниско качество на наличните но, факт. Справят се все по-зле. Визия? - Глупости. Ако нямат, не могат си и купи, пък и кой да им продаде нещо свястно на добри цени? Кой, освен мен? Аз имах и им го давах - пренебрегнаха го тиквочите. ДА СЕ ОПРАВЯТ.Накратко,ДГД !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
dobri
преди 8 години
Вярно - прав си че Инбестор.бг са съобщили за новината по едно и също време с останалите. Заблудих се по часа който пише до заглавието на статията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 3
bigmamascandal
преди 8 години
Умнико, това е точно половин час СЛЕД новината на Инвестор. И пак - Или ми дай линк към друга медия, дето е взела коментар от шефа на мтел. Аз поне не съм видял досега. Ще имаш ли доблест за едно "извинявайте"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
dobri
преди 8 години
http://hicomm.bg/kratki-***/mobiltel-kupuva-blizoo-i-stava-vtorija-naj-goljam-tv-operator-u-nas.htmlНе пише часа на публикацията, но първия коментар е отпреди 7 часа, умнико.И това е първото на което попадам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
bigmamascandal
преди 8 години
Tи заяждаш ли се, или си ***. Новината им за сделката е от 13:01 часа. Виж вдясно. Даже бяха първи в отразяването. Сега са първи и в коментара. Или ми дай линк към друга медия, дето е взела коментар от шефа на мтел. Аз поне не съм видял досега. Ще имаш ли доблест за едно "извинявайте"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
dobri
преди 8 години
Колко трябва да "отлежи" една новина за да се публикува в ***? Такива новини би трябвало първо да бъдат отразени от икономически медии като вас и другите да ги преписват, а не като сега всички - преди обед, а вие в 18:41... едва ли не на другия ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
simbad12
преди 8 години
Ahaha, да, не, че им е казал нещо конкретно. Ама цената ще стане ясна рано ли късно, все пак TA са публично дружество, няма как да скрият цената на сделката при следващия отчет...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 8 години
Бързи сте, инвесторе, спор нема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още