IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mtel влиза на сателитния телевизионен пазар

Операторът очаква намаляване на интереса към кабелната телевизия през следващите години за сметка на този към цифровата телевизия

13:53 | 25.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="font-size: 11.8181819915771px;">На фиксирания пазар за интернет и телевизия категоричен лидер в момента е Bulsatcom с 46% пазарен дял. <em>Снимка: Investor.bg</em></span></p>

На фиксирания пазар за интернет и телевизия категоричен лидер в момента е Bulsatcom с 46% пазарен дял. Снимка: Investor.bg

Мобилният оператор Mtel пуска цифрова телевизия през сателитна технология (DTH услугa, direct to home - директно до дома, б. ред.), която ще има покритие в цялата страна. Компанията обяви, че клиентите ѝ ще имат достъп до 150 телевизионни канала, а повече от 20 от тях ще са HD.

“Ние имаме връзка с 1 млн. домакинства в България чрез IPTV, а сега ще достигнем до целия пазар”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Танасис Кацирубас. По думите му България изпреварва Европейския съюз по показателя проникване на платената телевизия. В страната той е 85%, докато в ЕС средностатистическата пенетрация е 60%. Освен това в България подобни услуги се получават на значително по-ниски цени от средните за Европа.

Mtel очаква намаляване на интереса към кабелната телевизия през следващите години за сметка на този към цифровата телевизия, заяви Кацирубас. Според него телевизията ще стане по-важна като услуга и клиентите ще обръщат все повече внимание не само на цената, но и на качеството на продукта, който получават.

“Средните приходи на месец от клиент в ЕС възлизат на 22,36 евро, а в България - три пъти по-малко - 7,47 евро”, допълва Кацирубас. Той твърди, че Mtel все още се асоциира в страната преди всичко с мобилните си услуги. Именно затова компанията ще работи повече в посока да покаже на потребителите, че е доставчик на пълна гама телекомуникационни услуги.

Цифровата телевизия е логична стъпка в тази посока според него. Компанията ще залага на по-добра технология, която да гарантира предоставянето на добра телевизионна услуга дори и при лоши метеорологични условия, твърдят от оператора.

Освен сателитна чиния, пакетът на Мтел включва и конвертор, HD сателитен приемник и смарт карта. Компанията ще дава отстъпки на настоящите си клиенти, решили да ползват новата ѝ услуга. В допълнение към това монтажът на устройствата ще бъде безплатен за всички абонати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 24 rate down comment 0
ПИЧ
преди 9 години
С тая сателитна телевизия, само да се нацвъкат антени по всеки балкон, да станем като столипиново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още