IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram вече ще дава приоритет на по-интересното съдържание

Приложението е поредното, което променя алгоритъма си за представяне на публикациите на потребителите

12:28 | 16.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Приложението за споделяне на снимки Instagram, собственост на Facebook, съобщи, че ще промени начина, по който представя съдържанието си, давайки приоритет на по-интересното за потребителите съдържание, съобщава Ройтерс.

Последователността на публикациите ще се базира на вероятността съдържанието да бъде харесано, на връзката на потребителя с лицето или на момента на споделяне на снимката, съобщи Instagram в блога си.

Средно потребителите изпускат 70% от съдържанието в потока от публикации, добавя Instagram.

Instagram е последното приложение от нарастващия списък от социални мрежи, които реорганизират начина на представяне на информация за потребителите, за да привлекат по-голяма част от вниманието им.

През февруари Twitter се присъедини към тенденцията и се отказа от това да представя туитовете в обратен хронологичен ред.

Facebook също представя съдържанието с подобен алгоритъм, базиран на интересите на потребителите.

Решението на изключително популярното приложение за споделяне на снимки да изостави представянето на публикациите в хронологичен ред може да премахне основната му функция – да представя съдържание в реално време.

Технологичният блог Techcrunch твърди, че потребителите сега ще трябва всеки път да обмислят дали постовете им са достатъчно добри, за да бъдат избрани от алгоритъма, или ще останат по-назад в информационния поток.

Instagram заяви, че промяната ще бъде въведена през следващите няколко месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още