IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата в Бургас се самосезира заради "Силистар"

Поводът е гласуваният план за застрояване на терен до плажа

17:30 | 30.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Община Царево</em></p>

Снимка: Община Царево

Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира от журналистически материали за случая „Силистар“ и разпореди на областния управител Вълчо Чолаков да упражни контрол върху решението на Общинския съвет Царево.

На 24 август общинските съветници гласуваха промяна на подробния устройствен план (ПУП) за терен до плажа, където навремето е имало стопански постройки. Еколози се опасяват, че може да се стигне до застрояване, а кметът на Царево

Георги Лапчев обяви твърденията за фалшиви новини и заяви, че става въпрос единствено за прокарване на път до терена.

Премиерът Бойко Борисов разпореди вчера областният управител да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет.

Прокуратурата уточнява в съобщението си днес, че Общинският съвет е дал одобрение за изработване на план за застрояване на парцел от 22 169 кв. м в местността „Силистар“.

Указано е при констатация на противозаконни действия да бъдат предприети необходимите незабавни мерки за отстраняването им, допълва държавното обвинение.

Вчера екоинспекцията в Бургас съобщи, че Община Царево е допуснала нарушение на закона с решението си за плаж „Силистар“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още