IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ив. Нейков: Пазарът на труда ще се възстанови след не по-малко от 10 години

Дотогава трябва да намерим решение за огромния брой неквалифицирани хора, които кризата ще изхвърли от пазара, смята бившият социален министър

08:30 | 25.09.12 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Иван Нейков.</em> <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Иван Нейков. Снимка: Investor.bg

Последна актуализация: 12:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
data
преди 11 години
Да допълня : и в предприемчива култура , липсата на образование по предприемчиво ражда страхливи хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Боян
преди 11 години
Проблема е изцяло в образованието, в момента на пазара излизат абсолютно неграмотни младежи можещи единствено да пушат цигари, да пият и т.н. Мислят се за нещо голямо и не им се работи нищо където се изискват някакви умения, физически труд или заплащането е ниско (за тях под 500 лева дори не е заплата). Така че с хора които си мислят, че някой им е длъжен да им дава, а не търсят начин да заработят някакви пари ще е така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Rumyana88
преди 11 години
Безработицата в БГ до 29год. е 34%-данни Евростат.През 2012г. въприки временната заетост по черноморието Безработицата се увеличава,защото няма чуждестранни инвестиции.Как да има?БГ е на първо място по корупция вЕС-данни годишен доклад на "Прозрачност без Граници"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 8
STRAHO
преди 11 години
Не е съвсем така ! А кой ще потребява стоките и услугите на инициативните Българи !? Милиардерите и милионерите ли!? Колко и какви стоки и услуги бихте им продали ? :)..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
hellwitch
преди 11 години
Голямата грешка в мисленето на един социалист:Дай да дадем и да помогнем на необразованите и неграмотните?!?Съдбата на давещия се е в неговите ръце. Никой не трябва да им помага. Те сами трябва да усетят необходимостта да се образоват и квалифицират. Докато такива като този тук дундуркат разни лентяи, които не са учили то тези хора само ще се увеличават. Без стимул да се развиват и да работят няма да се подобри положението им. А само ще си отглеждаме още хрантутници на държавната хранилка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още