IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Banco Sabadell обмисля листването на борсата на звеното за имоти

Банката обмисляше продажба на подразделението, но ръководството ѝ иска да се възползва по-добре от засилващия се международен интерес към имотите в Испания

10:13 | 27.03.14 г.
Banco Sabadell обмисля листването на борсата на звеното за имоти

Испанската Banco Sabadell обмисля листването на борсата на подразделението си за имоти Solvia, вместо продажба, за да се възползва от нарасналия инвеститорски интерес към сектора на имотите в Испания, съобщава Ройтерс, като се позовава на запознати източници, пожелали анонимност.

Базираната в Каталуния банка обмисляше да продаде подразделението за имоти по примера на Santander, Banco Popular и Bankia. Председателят на борда на директорите на финансовата институция Хосеп Олиу обаче намекна на пресконференция, че ръководството на Banco Sabadell е размислило.

Solvia е притежавала имоти под управление за около 28 млрд. евро към края на 2013 г.

През последните месеци се засили потокът чужди инвестиции към сектора на имотите в Испания заради възможностите за придобиване на подценени активи с добър потенциал или за опортюнистични инвестиции.

Сред големите международни инвеститори, които се насочиха към испанския сектор на имотите, се открояват имената на Джордж Сорос, Джон Поулсън, инвестиционния фонд Pimco, основателя на Microsoft Бил Гейтс и други.

Фондът за инвестиции в имоти Hispania и семейната компания Grupo Lar също успешно дебютираха на борсата наскоро. Очакват се и други първични публични предлагания на компании, свързани със сектора на имотите в Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още