IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куба либерализира закон за земята с поглед към голф туризма

Правителство ще разреши на чуждестранни инвеститори да използват държавна земя за срок до 99 години

12:49 | 27.08.10 г. 2
Куба либерализира закон за земята с поглед към голф туризма

Кубинското правителство ще разреши на чуждестранни инвеститори да използват държавна земя за срок до 99 години, съобщи Ройтерс. Промяната вероятно ще доведе до изграждането на луксозни голф игрища на острова.

Новият закон, публикуван в държавния вестник на страната вчера, има за цел да „улесни процеса на участие на чуждестранни инвестиции в международния туризъм, давайки по-голяма сигурност и гаранция на чуждестранния инвеститор в бизнеса с недвижими имоти“.

По информация от кубинските власти в страната се обмислят десетина голф проекта, за да се намери начин за увеличаване на приходите от туризъм в крехката икономика.

Преди промяната в закона бе разрешено държавна земя да се ползва за 50 години. По-голямата част от земята в Куба е държавна.

Чуждестранните инвеститори, които предлагат реализирането на голф проекти, казват, че срокът до 99 години е необходимо условие, за да се привлекат купувачи и да бъдат проектите им, които включват и ваканционни имоти, финансово изпълними.

Към момента в Куба има само две голф игрища.

Миналата година страната е привлякла 2,4 млн. туристи. Надеждите са голфът да доведе по-богати гости на острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
А, чудесно, като се логнеш под статията и те праща в друга. Кеф...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
"Общият БВП на 11-те най-големи икономики в Африка вероятно ще надмине 13 млрд. долара през следващите 40 години"Като цяло в българската преса статиите, които бъркат милиони, милиарди и трилиони са повече от тези, в които не са объркани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още