IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва открива нов детски лагер в Камчия

Обектът е част от инвестиционния проект на Москва за изграждането на международен детски санаторно-оздравителен комплекс

11:52 | 08.09.10 г.
Москва открива нов детски лагер в Камчия

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Москва Юрий Лужков ще присъстват на 9 септември на официална церемония по откриването на детски оздравителен лагер „Радуга”, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Новият обект е част от инвестиционния проект на правителството на Москва за изграждането на Международен детски санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”.

По информация от сайта на проекта детски център „Радуга” е с леглова база за 600 души. Планирано е изграждането и на друг център - „Черноморски”, със същата леглова база.

Активното ново строителство в комплекса започна от есента на 2008 г. с изграждането на нов корпус към съществуващият хотел „Лонгоз” , който бе открит през юни 2009 г.

В края на миналата седмица стана известно, че Москва не възнамерява в близко време да купува в България нова земя за строителство на лечебно-възстановителни комплекси и засега се ограничава в развитието на комплекс Камчия.

В бюджета на Москва за 2011 г. за развитие на комплекса се предвиждат 1,7 млрд. рубли (около 85 млн. лева).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още