IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хю Хефнър може да се раздели с имението на Playboy заради дългове?

84-годишният създател на Playboy трябва да събере 115 млн. долара през следващите 16 месеца за погасяването на дългове

19:32 | 10.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Хю Хефнър може да се раздели с имението на Playboy заради дългове?

Създателят и издател на списанието Playboy Хю Хефнър може да се раздели със своето прословуто имение и с половинвековната си колекция от произведения на изкуството, за да привлече средства, с които да изплати дълговете на своята компания, пише NyPost.

84-годишният основател и главен творчески директор на Playboy Enterprises трябва да събере 115 млн. долара през следващите 16 месеца, с които да се издължи на инвеститорите, които планират да изискат плащане по своите конвертируеми облигации на 15 март 2012 г.

Хефнър, който управлява компанията и държи 70% от акциите с право на глас, е загрижен за покриването на дълга, който е поел преди шест години. Това е заявил главният изпълнителен директор на Playboy Enterprises Скон Фландърс след обявяването на финансовите й резултати за третото тримесечие вчера.

Playboy Enterprises, която в момента разполага с 26,5 млн. долара в брой, съобщи, че нейният оперативен паричен потоци за първите девет месеца на годината възлиза на 9,9 млн. долара, което не е достатъчно за натрупването на капиталови резерви.

Playboy Enterprises обяви загуба от 27,4 млн. долара, или 81 цента на акция, за трите месеца до края на септември, в сравнение със загуба от 1,1 млн. долара, или 3 цента на акция, преди година.

Ако се изключат еднократните приходи и разходи, загубата възлиза на 1,6 млн. долара, или 5 цента на акция, в сравнение с отрицателен резултат от 600 хил. долара, или 2 цента на акция, за третото тримесечие на миналата година.

Слабите продажби намаляват приходите със 7% на годишна база до 52,1 млн. долара.

Хю Хефнър се надява да преструктурира Playboy Enterprises, като се наблегне на приходите от лицензионни права. Компанията за мъжки развлекателни списания пострада от бурното разпространение на подобно съдържание в интернет през последните години.

Според анализатори на RBC Capital Markets той може да избегне продажбата на имението си, ако вместо това продаде корпоративната колекция от произведения на Playboy Enterprises.

Редица снимки и творби, свързани с еротичното списание, ще бъдат изложени на търг през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още