IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София с информационна система за издадените документи за сградите от догодина

В момента се структурират всички издадени документи от строителното разрешително до удостоверението за ползване на дадения обект

16:40 | 18.11.10 г.
София с информационна система за издадените документи за сградите от догодина

Информационна система за издадените документи от направление “Архитектура и градоустройство” (НАГ) - София ще заработи от началото на следващата година, каза пред журналисти главният архитект на София Петър Диков, цитиран от БТА.

В момента се структурират всички издадени документи от строителното разрешително до удостоверението за ползване на дадения обект.

По думите на главния архитект информацията ще е за дадени строителни разрешителни и други документи от 1 януари 2006 г. досега.

Следващата седмица ще се обявят резултатите от проверката на направлението, Националната агенция за приходите и прокуратурата в районите “Панчарево", “Витоша”, „Овча купел” и „Банкя”, която обхваща над 2000 имота, посочи Диков. В отговор на въпрос колко от тези имоти са собственост на фирми той уточни, че 1/20 от тях са такава собственост, а останалите са на частни лица.

В НАГ се работи по проект за дигитализация на целия архив на направлението, за да може да се предоставят исканите проекти в електронен вид, каза още Диков. Вече е обработена една пета от документите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още