IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще строи търговски комплекс за 1,5 млрд. долара в Тайланд

China City Complex в Банкок ще събере над 70 хил. китайски търговци на площ от 500 хил. кв. м

18:23 | 07.01.11 г.
Китай ще строи търговски комплекс за 1,5 млрд. долара в Тайланд

Китай планира изграждането на търговски комплекс за 1,5 млрд. долара в Тайланд, съобщи AP, цитирайки тайландски власти и китайски държавни медии.

Предвижда се China City Complex да събере над 70 хил. китайски търговци на площ от 500 хил. кв. метра и да бъде изграден в източните покрайнини на Банкок, съобщи Виджит Янг, председател на Асоциацията за насърчаване на икономическите и търговски връзки между Китай и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

През януари 2010 г. Китай и АСЕАН сключиха споразумение за свободна търговия, което предвижда намаляване или премахване на митата върху търговски стоки. Чрез транспорта на стоки през Тайланд китайските търговци ще получат възможност да избегнат митата, налагани от САЩ и Европейския съюз върху редица китайски изделия, посочи Виджит.

По график строителството трябва да започне през март и да бъде завършено за 18 месеца, отбеляза председателят на асоциацията, който контролира изпълнението на проекта.

Планира се церемонията по официалното начало на проекта на 18 януари да бъде водена от премиера на Тайланд Абхисит Веджаджива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още