IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Equest слиза от борсата в Лондон в края на март?

Делистването ще бъде гласувано на акционерното събрание в средата на март

10:30 | 15.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Equest слиза от борсата в Лондон в края на март?

Инвестиционната компания Trans Balkan Investments Ltd. (преди Equest Investments Balkans Limited) планира да прекрати търговията с акциите си на фондовата борса в Лондон на 23 март.

Тези планове ще бъдат гласувани по време на общото събрание на акционерите на компанията, насрочено за 15 март.

След като обмисли внимателно въпроса и се консултира с основните акционери на компанията, бордът заключи, че за компанията вече не е изгодно да продължи да се търгува на алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM, се казва в съобщение на Equest до акционерите.

От компанията смятат, че делистването ще повиши оперативната й ефективност в няколко направления. Това ще позволи на ръководството да повиши своя фокус върху бизнеса на компанията за сметка на редица регулаторни и административни изисквания. Делистването ще понижи и високите административни разходи, както и риска за обявяване на чувствителна информация заради изискванията на борсата.

От Equest са на мнение, че съобразяването с изискванията на борсата отнема неоправдано голяма част от времето на висшия ръководен състав, предвид изключително ограничената търговия.

Още в началото на годината компанията обяви намерение за делистване „възможно най-скоро“. Тогава тя потвърди и плановете си за продажба на веригата за електроника Техномаркет като единствен възможен вариант за осигуряване на необходимата ликвидност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още