IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds: Стойностите на имотите на Острова с 2% спад за 2011 и 3% ръст догодина

Въпреки подобрението, банката продължава да е предпазлива по отношение на средносрочените перспективи пред сектора на имотите

16:47 | 25.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Lloyds: Стойностите на имотите на Острова с 2% спад за 2011 и 3% ръст догодина

Стойностите на имотите във Великобритания ще се понижат с 2% през 2011 г., като след това ще се повишат с 3% през 2012 г.

Това сочат прогнозите на втория по големина кредитор към пазара на имоти в страната, цитирани от PropertyWeek.

Банката е понижила експозицията си към пазара в своя баланс на имоти с 5,5 млрд. паунда през 2010 г.

През 2010 г. тя е понижила кредитирането на компании от пазара на имоти до 73,3 млрд. паунда.

От общата сума 56 млрд. паунда са били отпуснати за пазара във Великобритания, от които 36 млрд. паунда – за бизнес сгради, 17 млрд. паунда – за големи жилищни проекти и 3,3 млрд. паунда – за домакинства.

Нейното подразделение, управляващо кредити, които се нуждаят от преструктуриране, в момента управлява заеми на стойност 26,2 млрд. паунда, в сравнение с 25,5 млрд. паунда през 2009 г.

От компанията отбелязват, че въпреки подобрението, тя продължава да е предпазлива по отношение на средносрочените перспективи пред сектора на имоти.

По отношение на инвестициите в имоти в сектора има признаци на възстановяване на капиталовите стойности, особено в първокласния сегмент на бизнес имотите в Лондон, казват от компанията. През последните месеци обаче това възстановяване се е забавило поради понижение на инвестиционната активност и охлаждане на сентимента на пазара.

Наемните стойности на повечето сегменти от сектора остават „крехки“, казват от Lloyds.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още