IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Привличането на дялов капитал в сектора на имотите на седемгодишно дъно

Към момента има 439 фонда за дялови инвестиции в глобален план, които целят да привлекат 160 млрд. долара

10:26 | 08.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Привличането на дялов капитал в сектора на имотите на седемгодишно дъно

Привличането на дялов капитал на пазара на недвижими имоти в световен мащаб остана слабо през първото тримесечие на 2011 г., сочи доклад.

Общо 5,8 млрд. долара са били привлечени през периода от фондове, насочени към инвестиции в сектора, се казва в проучване на компанията за проучвания в областта на алтернативните инвестиционни активи Preqin.

Според компанията активността по привличането на дялов капитал остава на най-ниското ниво от 2003 г. насам, но редица фактори говорят, че сушата в набирането на капитали може би е към своя край.

Общо 17 фонда за дялови инвестиции финализираха процеса по привличане през първото тримесечие на годината и набраха общо 5,8 млрд. долара. Това представлява леко понижение в сравнение със сумата от 6,5 млрд. долара, привлечени през последното тримесечие на 2010 г.

Активността в сегмента остава значително по-ниска в сравнение с периода между 2006 и 2008 г., когато сумите, привлечени средно в рамките на едно тримесечие, бяха от порядъка от над 30 млрд. долара.

Най-активни в набирането на капитал са били фондовете, насочени изключително към пазара в Северна Америка. Общо осем фонда са получили постъпления на стойност от 3,5 млрд. долара.

Четири инвестиционни фонда за инвестиции в Европа са привлекли 1,1 млрд. долара, като пет фонда, насочени към пазарите в Азия и останалата част от света са набрали общо 1,2 млрд. долара.

Наред със 17-те фонда, които са завършили процеса на привличане на капитал, 40 фонда, които са били на междинен етап от процеса, са набрали 5,7 млрд. долара.

Към момента на пазара има 439 фонда за дялови инвестиции, които целят да привлекат общо 160 млрд. долара, казват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още