IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК одобри новия собственик на „Пикадили“

Решението идва, след като белгийската компания „Делез Дъ Лайън” купи предишните притежатели на търговската верига

15:36 | 13.04.11 г.
КЗК одобри новия собственик на „Пикадили“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на базираната в Брюксел компания „Делез „Дъ Лайън” Недерланд Би Ви” да получи пряк едноличен контрол върху сръбската търговска верига „Делта Макси д.о.о.”, която държи собствеността върху българските магазини за хранителни стоки „Пикадили“, съобщиха от пресцентъра на комисията.

В началото на март белгийската компания придоби сръбската верига „Делта Макси“ за 932,5 млн. евро. След тази сделка българската комисия трябва да разреши на новите собственици да получат едноличен контрол и върху българската верига „Пикадили“, която е регистрирана като дъщерно дружество на „Делта Макси д.о.о.” в България.

Концентрацията ще се осъществи чрез придобиване на целия дружествен капитал, обясниха още от пресцентъра на КЗК.

„Делез груп“ е международна група, специализирана в търговията на дребно с хранителни и нехранителни стоки на територията на шест държави и оперира с общо 2 740 магазина.

След проучване на пазара антимонополистите са установили, че „Делез“ и предприятията от икономическата група не развиват друга стопанска дейност на територията на страната и не се очаква промяна в пазарното положение на участниците след сделката.

КЗК счита, че планираното придобиване не би могло да засегне ефективната конкуренция в разглеждания сектор, сочат мотивите на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още