IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват понижено предлагане на офиси в централен Лондон през 2013 г.

Британската компания Songbird Estates смята да изгради 20-етажна кула в Канари Уорф, в която 50% от площите вече са отдадени

13:35 | 08.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Така ще изглежда новата кула, когато бъде завършена през 2015 г. Визуализация: Canary Wharf Group</p>

Така ще изглежда новата кула, когато бъде завършена през 2015 г. Визуализация: Canary Wharf Group

Предлагането на офис площи в централен Лондон може да се понижи още повече и да доведе до дефицит на пазара между 2013 и 2015 г.

Това е мнението на Джон Гарууд от компанията за имоти Songbird Estates Plc, собственик на Canary Wharf Group.

Според него в последно време в центъра на британската столица няма достатъчно нови проекти, което ще доведе до ограничено предлагане на офис площи на фона на стабилно търсене от страна на местни и международни компании.

Компанията планира да изгради 20-етажна кули в централен Лондон, като вече се е споразумяла да отдаде половината от площите на Европейската агенция по лекарствата (EMA), пише Bloomberg.

Сградата ще има над 46 хил. кв. м, като строителството се планира да започне през последното тримесечие на 2011 г.

Агенцията ще заема първите девет етажа от кулата, като ще плаща наем от 46,5 паунда на кв. фут от началото на 2015 г.

Договорът за наем е с продължителност от 25 години, като агенцията ще има опция за наемане на още четири етажа. Тя ще получи гратисен период без да плаща наем в продължение на 37 месеца.

Songbird има дял от 69% от компанията Canary Wharf Group, която притежава 17 от 35-те сгради в лондонския финансов район Канари Уорф.

Компанията е облагодетелствана от ръст на стойностите на имотите и наемите, тъй като търсенето на площи от страна на финансовите компании нарасна през периода след глобалната рецесия през 2009 г., пише изданието.

Цените за наемане на останалата част от сградата се очаква да бъдат по-високи, тъй като търсенето на офис площи вероятно ще надхвърли предлагането, смята Гарууд.

„Не бързаме да направим отдаването“ казва той. „Имаме три години и нещо и смятаме, че пазарът ще се затегне, така че се надяваме да постигнем известно подобрение в наемните нива.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още