IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офисите в Лондон и Прага – най-добра защита при нова рецесия в Европа

Градовете извън еврозоната ще бъдат засегнати в много по-малка степен от евентуална нова вълна на кризата, смятат от DTZ

12:43 | 01.11.11 г.
Офисите в Лондон и Прага – най-добра защита при нова рецесия в Европа

В случай на повторна рецесия икономическият растеж в еврозоната ще падне под нулата през периода 2012-13 г., преди да тръгне нагоре през 2014 г. и да се възстанови до 2016 г.", прогнозират от DTZ.

"Според нас до 2014 г. ценообразуването на пазара ще е доста по-благоприятно за инвеститорите", допълват от компанията, имайки предвид ценообразуването при възможностите за преки инвестиции.

"Дотогава очакваме доходността да остане висока, а наемите да започнат да се възстановяват на няколко пазара. След спад на капиталовите стойности през 2012  и 2013 г., инвеститорите биха могли да се позиционират така, че да се възползват от назряващото възстановяване".

Наемите на офиси в еврозоната ще бъдат най-тежко ударени от още една дългова криза, като на повечето пазари се очакват спадове, включително в Мюнхен, Франкфурт и Париж.

Пониженията ще са по-слаби в страните извън еврозоната, като Ситито и Уест Енд в Лондон, както и Прага и Москва, ще отбележат леки повишения.

Капиталовите стойности на офисите в лондонското Сити ще нараснат с 11,8% между 2012 и 2016 г. в случай на втора рецесия, спрямо 12,9% при липса на подобен сценарий. В Прага повишението за периода ще е със 7% спрямо 11%, ако рецесията не повтори.

"В Дъблин и Осло капиталовите стойности ще паднат с близо 30% между края на 2011 г. и 2016 г. На повечето пазари в еврозоната спадът ще е с около 20%", прогнозират от DTZ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още