IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите у нас все още сред най-предпочитаните за британците

България се нарежда на 9-то място с 2,77% от всички запитвания за октомври, сочи британски сайт за имоти

11:54 | 23.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Жилищен комплекс в Св. Влас. Изображение: St Vlas Apartments</p>

Жилищен комплекс в Св. Влас. Изображение: St Vlas Apartments

Интересът към българския пазар на имоти от страна на британските купувачи отчете спад през октомври, но страната ни все още е в топ 10 на най-предпочитаните дестинации, сочи нова класация.

Според британския сайт TheMoveChannel пазарът у нас е привлякъл 2,77% от всички запитвания, направени към сайта през изминалия месец. С това страната се нарежда на 9-то място, което е спад от три позиции в сравнение със септември.

За сравнение България се класираше на 7-мо място с 3,3% от всички запитвания през юли, когато страната ни се върна отново в топ 10 след повече от три години.

Българският пазар отчете рязък ръст през септември, когато той заемаше 6-та позиция с 5% от всички запитвания.

Испания продължава да представлява най-привлекателната чуждестранна локация за покупка на имоти от британските купувачи и през октомври. Тя привлича и малко над 18% от всички запитвания.

Испания е следвана от САЩ, Франция и Португалия, съответно с 9,27%, 7,93% и 6,86% от запитванията. Заедно с Италия с 6,29% те оформят челната петорка.

След продължителен двубой между Франция и Испания на върха на подреждането, САЩ неочаквано превърна надпреварата в тристранно съревнование за лидерското място, пише относно октомврийското издание на класацията Айвън Радфорд от TheMoveChannel.

САЩ винаги са били една от най-популярните дестинации за инвестиция в имот, заедно с Франция, Италия, Португалия и Турция. Докато Испания остава най-предпочитаната страна с 3% повече запитвания в сравнение с предходния месец, САЩ повишават броя на запитванията с 1,06% на месечна база.

Този ръст може да изглежда малък, но интересът към американски имоти нарасна с 3% през последните три месеца, което показва стабилно повишение на апетита от страна на чуждестранни купувачи към имотите в страната, които се предлагат с невероятни отстъпки.

Пазарите в Тайланд и Кипър също представят изненади, повишавайки се съответно със 7 и с 4 позиции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още