IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори: Цените на имотите в САЩ няма да се възстановят до 2013 г.

През следващата година цените се очаква да се понижат с още 0,3%, като прогнозата за 2013 г. е за ръст от 1,5%

22:20 | 23.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на жилищата в САЩ ще останат в стагнация през следващата година и ще започнат да се възстановяват едва през 2013 г., твърдят икономисти участвали в проучване на Ройтерс.

Пазарът на недвижими имоти, който много анализатори определят като ключов показател за евентуалното икономическо възстановяване все още не може да се стабилизира.

Пазарът на недвижимости колабира с повече от 30% през последните няколко години, в резултат на което много американци закупили имоти чрез ипотеки се оказва, че дължат повече, отколкото струват жилищата им в настоящия момент.

Голямото количество непродадени жилища и очакваната нова вълна от просрочени ипотеки  задържат цените на ниски нива.

Според индексът S&P/Case-Shiller, през 2011 г. цените на жилищата в САЩ ще се понижат с 3,3%. Прогнозата все пак е малко по-добра от публикуваната през септември, когато очакванията бяха за спад с 3,8%.

През следващата година цените се очаква да се понижат с още 0,3%, като прогнозата за 2013 г. е за ръст от 1,5%.

18 от икономистите участвали в проучването на Ройтерс вярват, че цените ще достигнат дъното през 2012 г., като 12 от тях очакват, че това ще се случи през първата половина на годината. Според един дъното няма да бъде достигнато до 2013 г. или 2014 г., докато според 7 това вече се е случило.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
На тея ако им плащат за да са "анализатори" трябва да им сложат и втора специалност изкопчии. Когато цените на имотите започват да се вдигат както преди е налице пореден балон. Немога да разбера защо качването на цените на имотите се разглежда като положителен фактор. Така че думата възстановят не на място тук, зашото преди цените бяха нереално високи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още