IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават резиденция „Аглика“

Крайградската вила на Тодор Живков се предлага за 1 100 евро на кв. м

16:16 | 24.01.12 г. 2
Продават резиденция „Аглика“

Крайградската вила на Тодор Живков – резиденция „Аглика“, е обявена за продажба, съобщи за Investor.bg управителят на агенцията, която се занимава с имота, Михаил Чобанов.

Резиденцията с разгъната застроена площ 2 850 кв.м се намира в Природен парк "Витоша" на 15 км от центъра на София и на 1 600 м надморска височина.

Вилата е приватизирана преди години и е станала част от активите на акционерно дружество. Сегашните собственици, които Чобанов не пожела да разкрие, са решили да продадат „Аглика“.

Михаил Чобанов разказа, че резиденцията е строена през 60-те години на миналия век по всички международни стандарти и изисквания за висока степен на охрана. Вилата разполага с няколко тайни входове и изходи, тайни коридори, както и бомбоубежище.

Вътре в резиденцията има един голям апартамент, който се е ползвал от самия Живков, както и осем по-малки апартаменти, приемна, киносалон, две кухни, трапезария, фитнес, сауна, леден басейн, собствен водоизточник, генератор, тенис корт и гараж.

Според Михаил Чобанов резиденция „Аглика“ е била малко използвана и не се нуждае от реставрация. Освен за лични нужди вилата може да се ползва и като бутиков хотел, ексклузивно място за срещи и семинари.

Галерия със снимки на Резиденция "Аглика", предоставени на Investor.bg от агенцията, можете да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
Агенцията е Лукс имоти - има го в Медиапул
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
vayk
преди 12 години
Резиденцията едно време беше на Кюлев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още