IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг „Лендмарк Център Варна“ с начална цена 6,7 млн. евро

Интерес към сградата на бившата военноморска болница се очаква главно от български инвеститори

17:41 | 28.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	&bdquo;Лендмарк Център Варна&ldquo;.&nbsp;<em>Изображение: Лендмарк Пропърти България ЕООД</em></p>

„Лендмарк Център Варна“. Изображение: Лендмарк Пропърти България ЕООД

Офис сградата „Лендмарк Център Варна“ ще бъде обявена за продан на публичен търг с начална цена от 6,7 млн. евро. Това обявиха за Investor.bg от компанията, управляваща имота „Лендмарк Пропърти България ЕООД“, и консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL), която ще работи по продажбата.

Според плановете имотът ще бъде продаден до 21 март.

„Всеки би могъл да купи сградата. Единственото ни изискване е да бъдем уведомени предварително за участие в търга“, коментираха от "Алфа финанс холдинг" на въпроса от какви инвеститори се очаква да дойде основният интерес. „Лендмарк Пропърти" е дъщерно дружество на "Алфа финанс".

По думите на Андрю Пиърсън, управляващ директор на JLL за България и Сърбия, интересът може да се очаква да бъде висок.

„По отношение на инвеститорите, реално очакваме по-голямата част от интереса да бъде от България“, обясни той за Investor.bg. „Въпреки че има редица фондове, които активно оглеждат България, те обикновено търсят активи от над 10 млн. евро, а (цената при) този няма да бъде толкова високо.”

Пиърсън добави, че от Jones Lang LaSalle са се обърнали относно търга и към инвеститори, с които компанията работи в Румъния, Сърбия, Гърция, както и Русия и Израел.

Въпреки че търговете стават все по-честа практика в сектора на имотите, те са все още рядкост на пазара в България.

„Лендмарк Център Варна“ е изграден на мястото на бившата военна болница в морската столица. По информация на „Лендмарк Пропърти“ старата сграда, която е паметник на културата, е била разрушена и изградена отново, като са възпроизведени фасадата и високите тавани според оригиналните планове. Проектът е завършен в началото на 2009 г. Днес сградата разполага с офиси и търговски площи от 6 300 кв. м. Тя е собственост на Ричард Макдоналд, един от бившите изпълнителни директори на „Лендмарк Пропърти“.

Алфа финанс придоби портфолиото от недвижими имоти на "Лендмарк" през 2008 г.

Jones Lang LaSalle развива дейност у нас чрез придобиването на бившия британски консултант King Sturge в средата на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 17 rate down comment 0
Landmark
преди 12 години
Привет,Искам само да поясня, че тази сграда няма нищо общо с Иво Прокопиев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
vertikalna integraci
преди 12 години
Явно са го натиснали тариката Иво Прокопиев да връща парите които дължи и ще се налага още много да продава,защото се говори,че яко е затънал в дългове! Той се изнесе в Сингапур,заради тая работа,но не може да се скрие от хората на които дължи пари,така става като правиш далавери и се занимаваш с тъмни сделки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още