IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е ролята на първоначалната цена „продава“ при сделките с имоти?

Цената е просто покана за купувачите да направят оферти за имота, смята специалист

11:32 | 22.03.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Каква е ролята на първоначалната цена „продава“ при сделките с имоти?

На пръв поглед сделките с недвижими имоти изглеждат лесни. Всичко, което трябва да направим, е да намерим имот, който можем да си позволим, да се свържем с продавача и да започнем преговори за условията по покупката.

Наред с това обаче има много други подробности, които трябва да се вземат предвид ако искаме да реализираме успешни сделки с имоти, пише Фиделио Ороско, автор в специализираното издание EzineArticles.

За пример той дава въпроса с първоначалната цена „продава“, която посочваме за първи път при изготвянето на обявата за продан. Той предлага своето мнение за ролята на цената, според което тя има различно предназначение отколкото мнозина смятат.

Въпреки че това е една много важна тема, която трябва да се има предвид, много хора, които се занимават с покупко-продажба на имоти, не ѝ обръщат достатъчно внимание, казва той. Това може и да е причина те да не успеят да продадат имота или да не са толкова успешни в преговорите за условията и цената по сделката.

Общото схващане е, че офертната цена е тази, на която страните трябва да започнат да преговорите.

Цената „предлага“ представлява просто покана за потенциалните купувачи да направят оферти за имота. Ако смятате да продадете имота си, то вие просто приканвате другите да предложат толкова, колкото смятат, че е реално за имота. Първоначално обявената цена не означава, че те трябва да започнат да наддават от ниво близко до нея, нито пък, че това е стартовата оферта, която продавачът очаква.

Има много хора, които имат проблеми с първоначалната цена, тъй като смятат, че това е сумата, която те ще получат за имота. Като собственик или продавач вие имате право да откажете каквато и да било цена, дори ако тя е по-висока от тази, която първоначално сте обявили за продан.

Според автора при уточняването на цената, на която обявяваме имота, е добре да работим със специализиран брокер. Ако той е добър професионалист с опит, той би могъл да ни посъветва за нея, да ни консултира за целия процес на продажбата и да гарантира, че ще направим всичко както трябва и няма да имаме проблеми при договарянето на най-добрите условия, пише авторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Хубаво е, че вече отдолу пишат имената на авторите, да знаем кои статии да четем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
gstoychev
преди 12 години
Грам съдържание няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
todortk
преди 12 години
Това са пълни глупости според мен. Естествено, че като обявяваш един имот на една цена имаш идея да го продадеш на нея или близка на нея цена. Колкото до специализираните брокери - познавах един такъв който работеше не за продавача или за купувача, а за "сделката" и като резултат естесвено я прецака въпросната сделка. На брокерите трябва да им се плаща твърдо, а не според цената на имота - така че да нямат интерес да прецакват преговорите между продавача и купувача за цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
bondinio
преди 12 години
уникално безмислена статия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още