IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: В Китай вече няма жилищен балон

Мерките на правителството са дали резултат и пазарът вече се охлажда, смята инвеститорът

12:50 | 10.04.12 г.
Джим Роджърс: В Китай вече няма жилищен балон

Жилищният балон в Китай е приключил, твърди базираният в Сингапур инвестиционен гуру Джим Роджърс в статия, публикувана в онлайн изданието China Daily. Прегрелият китайски жилищен пазар вече се е охладил, благодарение на предприетите от правителството мерки, допълва той.

"Винаги е добре да се следи какво прави правителството, така че ако погледнем Плана за петилетката 2011-2015 г., можем да разберем насоките му", посочва експертът, цитиран от Forbes.

В момента китейските лидери ясно показават предпочитания към технологиите с добавена стойност, като биотехнологиите, както и засилване на общините във вътрешността на Китай. Което е още по-важно - правителството се стреми да изгради мрежата на социалната сигурност, за да помогне на застаряващото население да не изпадне в бедност, обяснява Роджърс.

През март китайската икономика набра скорост, като основната инфлация се повиши до 3,6%, сочат данни на Националното статистическо бюро.  Ръстът бе отбелязан на фона на отчетените 3,2% през февруари, когато бе отбелязано най-слабото темпо на растеж от 20 месеца насам.

Икономиката на страната отново се ускроява, което още веднъж ще накара инвеститорите да се съсредоточат върху инфлацията, твърди Дейвид Карбон, управляващ директор на отдела за икономика и валути в DBS Bank.

"Вече не става въпрос за твърдо или леко приземяване... Китай вече се отлепи от дъното, както и по-голямата част от Азия", допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още