IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Търговище ще строи спортен комплекс върху бивш военен терен

Проектът се финансира със средства от оперативната програма „Регионално развитие“

16:56 | 15.05.12 г.
Община Търговище ще строи спортен комплекс върху бивш военен терен

Община Търговище ще построи градски спортен комплекс върху бивш имот на военното министерство, съобщи пресслужбата на правителството.

На днешното си заседание министрите са решили да предоставят на общината терен от 161 декара, които не се ползва от Министерството на отрбаната. Обектът е застроен с 51 сгради върху обща площ от 32 хил. кв. м.

Местните власти в Търговище планират да разположат на мястото и детско-юношески център, където да се провеждат различни кръжоци, школи и други спортни занимания. В зоната ще се изградят още центрове за социални дейности за възрастни хора, за временно настаняване на хора в беда, социален патронаж и социално предприятие за хора в неравностойно положение. Предвидено и място за изложбена зала, където местни производители да представят продукцията си.

Общинският проект се финансира със средства от оперативната програма „Регионално развитие“.

Министрите решиха също така друг военен имот, който се намира в Плевен, да бъде прехвърлен на Министерството на вътрешните работи (МВР). Теренът ще се ползва за провеждане на стрелкова подготовка на служителите от системата на вътрешното ведомство.

Правителството реши още за продажба да бъдат обявени 18 имота частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната. Общата им данъчна оценка е за близо 55 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още