IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава се продажбата на фонда Sofia Property Fund?

Фондът с множество проекти у нас е подписал необвързващо споразумение за продажба

15:50 | 02.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от заплануваните проекти на компанията е на територията на бившата Гребна база в Пловдив. <em>Снимка:&nbsp;Sofia Property Fund</em></p>

Един от заплануваните проекти на компанията е на територията на бившата Гребна база в Пловдив. Снимка: Sofia Property Fund

Инвестиционният фонд Sofia Property Fund, който бе един от множество инвеститори с проекти за имоти у нас, листнати на Лондонската борса, може да бъде продаден в скоро време.

В съобщение до борсата фондът обявява, че след продължителни преговори на 27 юни той е сключил необвързващо споразумение за „значително придобиване“ от страна на група от компании с допълващо портфолио от имоти към това на компанията.

От фонда уточняват, че тази сделка би представлявала т. нар. „обратно придобиване“ (на англ. reverse takeover), при което частна компания купува дялове в публична.

В съобщението не се предоставят данни за евентуалния купувач, нито финансови параметри за евентуалната сделка.

Също така страните са в напреднали преговори с трета страна относно финансирането на придобиването.

Миналата седмица в Лондон бе временно спряна търговията с книжата на фонда, който не успя да публикува финансовия си отчет за 2011 г. в необходимия срок.

В края на декември 2011 г. от фонда обявиха, че обмислят различни сценарии за портфолиото си у нас и бъдещето на компанията като цяло.

Сред тях бяха привличане на дългов капитал, продажба на активи, както и „други сделки“, които ще помогнат на компанията.

Преди година компанията получи спасителен кредит от 500 хил. британски лири, който трябваше да бъде изплатен на 28 юни 2012 г. Фондът е започнал преговори с кредитора Pluto Partnership относно евентуално разсрочване на кредита.

„Въпреки че компанията имаше някои положителни срещи с Pluto, не може да има гаранция, че такова разсрочване ще бъде договорено“, казват от фонда.

Ако това не може да стане компанията би се озовала в ситуацията на недостиг на работен капитал.

Sofia Property Fund Limited има жилищни и ваканционни проекти в София, Пловдив, Долна баня, Добринище и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още