IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия е събрала 9,5 млрд. евро от имотния данък

Страната е на път да изпълни поставената цел да събере 20,1 мрд. евро от налога до края на годината

11:30 | 09.07.12 г.
Италия е събрала 9,5 млрд. евро от имотния данък

От началото на 2012 г. Италия е събрала 9,5 млрд. евро от данъка върху жилищата, който въведе като част от спешните бюджетни мерки за икономии, предаде Ройтерс.

Според министерството на икономиката страната е на път да изпълни целевите нива на приходите от налога за цялата година.

Премиерът Марио Монти обяви новият имотен данък през декември, наред със серия данъчни повишения, съкращения на разходите и пенсионни реформи, целящи да засилят финансовото състояние на страната.

По данни на министерството общата събрана сума от налога върху имотите от началото на годината възлиза на 9,55 млрд. евро, като общо 23,8 млн. лица са платили средно по около 400 евро.

Целта на правителството е да събере 20,1 млрд. евро до края на тази година. Данъкът е приложим за първи жилища, както и за други имоти.

По-рано действаше подобен налог, но той бе премахнат от бившия премиер Силвио Берлускони, който подаде оставка през ноември миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още