IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката около IPO-то на Empire State Building е на път да приключи

Malkin Holdings се съгласи да плати 55 млн. долара, за да уреди колективния иск на дребни инвеститори в емблематичния небостъргач

15:00 | 05.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Битката около IPO-то на Empire State Building е на път да приключи

Битката около предложеното първично публично предлагане (IPO) на Empire State Building е на път да приключи, предаде Ройтерс.

Malkin Holdings, който заедно с партньора им - холдингът Leona M. Helmsley, поискаха да включат емблематичната за Ню Йорк сграда в публичен фонд за инвестиции в имоти, се съгласи да плати 55 млн. долара, за да уреди колективния иск срещу тях.

Предложеното споразумение предвижда изравняване на данъчното третиране на семейство Малкин и дребните инвеститори в небостъргача. То обаче първо трябва да бъде одобрено от 2 800-те дребни инвеститори, а след това и от съда.

Сумата ще бъде платима само след финалното одобрение на споразумението, посочва се в документи, които в петък са били подадени в щатската комисия за ценните книжа и борсите.

Информационната агенция припомня, че в началото на годината Malkin Holdings обяви, че планира да набере 1 млрд. долара от пазарите и да се превърне в инвестиционен фонд за имоти.

Компанията реши да създаде публичния фонд, след като от холдинга на покойната милиардерка Леона Хелмсли съобщиха, че планират да продадат дела си в Empire State Building и някои други имоти.

Това предизвика вълна от недоволство сред хиляди малки инвеститори в небостъргача, които обвиниха холдинга, че не е предоставил достатъчно информация, на базата на която да се вземе решение дали IPO-то да бъде подкрепено.

В редица искове фамилията Малкин беше обвинена, че е получила прекомерни възнаграждения от управлението на Empire State Building, както и че излизането на борсата е в полза на семейните интереси и в ущърб на останалите инвеститори. Някои от ищците поискаха и компенсации за загуби и щети.

Вследствие на обвиненията Malkin Holdings промени структурата на първичното публично предлагане, но това също не успокои страстите на дребните инвеститори.

Има опасност споразумението да се провали, тъй като много от дребните инвеститори не желаят да притежават дял от инвестиционен фонд, а предпочитат да запазят дела си в Empire State Building като частни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още