IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в имоти в Китай са се засилили през октомври

Непродадените имоти в страната обаче също се увеличават

16:25 | 12.11.12 г.
Инвестициите в имоти в Китай са се засилили през октомври

Темпът на инвестициите в недвижими имоти в Китай се е ускорил през октомври, а приходите от продажби на имоти са се увеличили рязко, потвърждавайки признаците за възстановяване на сектора, сочат данни на националното статистическо бюро на страната, цитирани от Ройтерс.

Инвестициите в имоти, които влияят на още над 40 сектора на икономиката - от производството на цимент и стомана до мебелната индустрия, са се увеличили с 15,4% през първите 10 месеца на 2012 г. на годишна база.

През октомври темпото на инвестиции в страната се е ускорило до 15,5% на годишна база в сравнение с 14,2% през септември, изчислява информационната агенция на базата на официалните данни.

Приходите от продажби на имоти в страната през миналия месец са нараснали с 31,7% спрямо същия период на миналата година. През септември това увеличение бе с 4,9%.

В същото време официалните данни сочат, че през първите 10 месеца на годината новостартиралото строителство е намаляло с 8,5% в сравнение с отчетения спад с 8,6% за периода януари-септември.

Сделките с парцели за строителство също са се понижили с 18% в сравнение с понижението със 16,5% за периода януари-септември.

Обемът на непродадените имоти се е увеличил до 331 млн. кв. м към края на октомври в сравнение с 327 млн. кв. м месец по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още