IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания се надява да привлече чужди инвеститори в "лошата" банка

Santander ще инвестира в институцията, водят се преговори с BBVA, Sabadell и Caixabank

13:24 | 19.11.12 г.
Испания се надява да привлече чужди инвеститори в "лошата" банка

Испания се надява да привлече 10% чужди инвестиции в „лошата“ банка на страната, която ще заработи реално през декември, съобщи онлайн изданието Property Investor Europe.

Страната се осланя на заявения голям инвеститорски интерес към подценени имоти.

„Ако успеем да привлечем 10 на сто от капитала от чужди инвеститори, това би било чудесно. Ако не успеем, ще трябва да търсим повече вътрешни инвеститори“, коментира Антонио Караскоса, генерален директор на държавния спасителен фонд за банките (Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria – FROB).

Потенциалните инвеститори обаче търсят предимствата от инвестициите в „лошата“ банка и евентуалната възвръщаемост. Някои инвеститори са скептично настроени и се опасяват, че поради големите й размери „лошата“ банка няма да бъде ефективна и печеливша в следващите 15 години.

Същевременно Santander съобщи, че смята да инвестира в „лошата“ банка, предаде Ройтерс.

В момента втората най-голяма банка в Испания – BBVA, обмисля дали да се включи, както и Sabadell.

Правителството води преговори и с Caixabank за участие в „лошата“ банка на Испания, съобщават запознати анонимни източници.

Също анонимни източници от испанското икономическо министерство уточняват, че първоначално „лошата“ банка ще тръгне с капитал само на вътрешни инвеститори. Набирането на капитал от чужди инвеститори вероятно ще се случи в началото на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още