IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай въвежда данък върху имотите в цялата страна

Налогът беше въведен пилотно в градовете Чунцин и Шанхай

09:41 | 11.12.12 г.
Китай въвежда данък върху имотите в цялата страна

Китай въвежда данък върху имотите в цялата страна, потвърдиха представители на Института за финансови науки към министерството на финансите, цитирани от онлайн изданието Morning Whistle.

Според директора на института Дзя Кан всички детайли по плана са уточнени и е върпос на време налогът да бъде въведен в цялата страна. Размерът му ще варира по градове.

Данъкът, който беше въведен пилотно в Чунцин и Шанхай, се очаква да донесе годишни приходи до 500 млрд. юана, които ще отиват при местните власти.

Миналия месец Институтът по финансови науки публикува доклад за данъка върху имотите, като за праг за прилагането му бе предложена площ от 40 кв. м. Резултатите от проучване, осъществено от компанията SoFun.com, 80% от собствениците на жилища смятат, че този праг е твърде нисък.

На въпрос дали той ще успее на практика да стесни пропастта между богатите и бедните, 40% от участниците в изследването отговарят, че той ще бъде безполезен и ще има ограничен ефект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още