IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите в България продължават да привличат британски интерес

Страната ни се изкачва до 6-то място в класацията за най-желаните дестинации на портала TheMoveChannel.com

10:02 | 14.01.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Имотите в България продължават да привличат британски интерес

България продължава да се придвижва напред в класацията на онлайн изданието TheMoveChannel.com за най-желаните от британците дестинации за инвестиции в имоти.

През декември страната ни е достигнала 6-то място в подреждането, след като през август беше класирана на 8-ма позиция.

„Тъй като купувачите от Русия и Близкия Изток стават все по-важен фактор на пазара на имоти в глобален план, ще бъде интересно да се види дали и други дестинации ще последват България и ще попаднат в топ 10 през 2013 г.“, отбелязва директорът на портала Дан Джонсън.

Данните на портала сочат, че за първи път САЩ изпреварват Испания и вече са най-желаната инвестиционна дестинация за британците. Едно от всеки пет запитвания през портала са били за имоти в Страната на неограничените възможности.

От изданието отбелязват, че интересът към Щатите е нараснал сериозно през октомври, а през последния месец на годината търсенето на имоти там е било още по-силно. От април миналата година насам запитванията за имоти в страната постоянно са се увеличавали, посочва Дан Джонсън.

Въпреки че Испания отстъпва на второ място в класацията, търсенето на имоти в страната все пак е отбелязало ръст.

Португалия се изкачва с една позиция в подреждането до третото място, а Франция спада с една до четвърто място. Турция също се придвижва напред в класацията до пето място, а Италия пада с две позиции до седмо място.

Първата десетка се допълва от Кипър, Унгария и Бразилия. В дъното на класацията остават Ирландия, Чехия и Бразилия.

Най-сериозен спад в класацията отбелязва Сейнт Китс и Невис – с 15 позиции до 31-во място, а най-сериозен ръст – Мароко, с 13 позиции до 11-то място.

 

Позиция

Държава

1

САЩ

2

Испания

3

Португалия

4

Франция

5

Турция

6

България

7

Италия

8

Кипър

9

Унгария

10

Бразилия

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ramon.67
преди 11 години
Може би това е реална класация, тъй като първите 3 държави в момента не знаят на кой свят са! Хаос! Както и в цените на недвижимите имоти! Говоря само и единствено за средностатистическата ниша! Богатите и по-малко богатите англичани купуват в САЩ-традиционно, но те не влизат в тази "статистика". По-"бедните" американци се отървават от някой и друг имот за сметка на англичани и други. Дали и тази статистика не е като някой изказвания и статий за засиления интерес към български имоти? Манипулирането на човешкия интерес е една дъгосрочна инвестиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още