IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваканционен комплекс за 5 млн. евро е поредната инвестиция в Пампорово

Като основни пречки пред компаниите, които изграждат комплекси, се посочват административните и бюрократичните процедури, както и неразвитата инфраструктура

19:04 | 28.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестицията в „Перелик Палас“ включва и изграждане на съпътстващата инфраструктура. Илюстрация:  „21 век“
Инвестицията в „Перелик Палас“ включва и изграждане на съпътстващата инфраструктура. Илюстрация: „21 век“

Компанията „21 век“ започна строежа на ваканционния комплекс „Перелик Палас“ в областта Стойките, в близост до Пампорово на стойност 5 млн. евро, каза за Investor.bg мениджърът на компанията Борислав Стоянов по време на изложението Имоти Експо.

Планирано е комплексът да бъде завършен през ноември 2007 г. Той ще бъде с разгърната площ 14 хил. кв. м и ще включва 160 апартамента, като от общата площ 6 хил. кв ме са обслужващи помещения. „Перелик Палас“ ще има плувен басейн, ресторант, интернет зала, конферентна зала, детска градина, спа център и салон за красота.

На разположение са голямо разнообразие от апартаменти – от студия до тристайни апартаменти с площ от 140 кв. м“, каза Стоянов. „Цените на зелено варират между 800 и 1150 евро за кв. м, като на всеки етап от строителството ще има повишение от 5 на сто.“

Инвестицията включва и изграждане на съпътстващата инфраструктура на комплекса.

В скоро време компанията очаква да завърши и друг проект - „Родопа Хаус“, който се изгражда в центъра на Пампорово. Комплексът, който трябва да бъде открит през ноември, е с разгърната площ от 7 хил. кв. м. Общата стойност на инвестицията е около 2,5 млн. евро.

Стоянов каза, че към двата проекта има интерес главно от страна на чужденци.

По време на Имоти Експо бе обявен още един проект за строеж в Пампорово – за апартаментен комплекс с хотелска част от затворен тип на южния склон на връх Снежанка. В комплекса ще бъдат инвестирани между 12 и 15 млн. евро.

Очевидно планинският курорт се радва на все по-голям интерес от страна на инвеститорите и популярност сред туристите, като през зимата най-голям е броят на чуждестранните посетители от Великобритания, Холандия, Дания. Голяма част от купувачите, които се ориентират към имоти в Пампорово, също са чужденци – британци, ирландци и др.

Според Борислав Стоянов обаче основни пречки пред компаниите, които изграждат комплекси, са административните и бюрократичните процедури, както и неразвитата инфраструктура.

Той е на мнение, че винаги ще има интерес към имотите в София, особено тези с добра локация, но в последно време се наблюдава засилено търсене и на имоти в Пловдив, който е неоправдано подценен. Според него атрактивна инвестиция е и земеделската земя, както и търговските площи.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още