IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоинспекцията в Бургас спира започналото строителство в Иракли

Мярката се налага заради незаконосъобразно издадено разрешително за строеж за обекта

19:07 | 30.01.08 г.
Екоинспекцията в Бургас спира започналото строителство в Иракли
Директорът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас издаде днес заповед за налагане на принудителна административна мярка - спиране на строителството за започналата реализация на инвестиционно предложение за строителство на почивна база в местността Кладери в землището на с. Емона в община Несебър, с инвеститор "Суис пропъртис" ЕООД, съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Мярката се налага заради незаконосъобразно издадено разрешително за строеж за обекта.

Проверка на РИОСВ относно етапа на съгласуване и допустимостта на строителството за обекта е показала, че процедурата по одобряване на ПУП е приключена през септември 2005 г.

Разрешително за строеж е издадено от община Несебър на 20 септември 2007 г., без да е представено решение по оценка за съвместимост и разрешително за заустване на отпадъчни води, издадено от Басейнова Дирекция - Черноморски регион. За допуснатото нарушение ще бъде съставен акт на община Несебър, уточняват от инспекцията.

Започналото строителство се прекратява до произнасяне на директора на РИОСВ - Бургас с решение по оценка за съвместимост с предмета и целите на опазване на защитените зони от "Натура 2000".

През август миналата година РИОСВ е уведомила с писмо инвеститора за необходимостта от такова решение. Едновременно с това екоинспекцията е уведомила и община Несебър, че издаването на разрешения за строителство в местността Иракли без процедура по оценка за съвместимост ще бъде считано за нарушение на Закона за биологиочното разнообразие.

Заповедта е била връчена на "Суис пропъртис" ЕООД, на кмета на община Несебър и на началника на РДНСК. Оспорването на заповедта не спира нейното изпълнение. За случая ще бъде сезирана и Окръжна прокуратура, съобщават още от екоинспекцията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още