IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa Technik откри авиоремонтната си база край София

Ремонтната база може да обслужва едновременно два самолета в двете си халета

17:33 | 28.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Lufthansa Technik откри авиоремонтната си база край София

Съвместната компания на Lufthansa Technik и Bulgarian Aviation Group откри авиоремонтната си база, разположена на Летище София в близост до Терминал 2 на площ от 6 хил. кв. м.

Ремонтната база може да обслужва едновременно два самолета в двете си халета. Луфтханза техник София предлага базово обслужване на всички типове самолети за средни и дълги полети от сериите Ербъс А320 и Боинг 737.

В авиобазата ще се извършват всички висове техническа поддръжка на самолети, като годишно ще може да се прави основен ремонт на 20-24 самолета, ремонт на 600 самолетни двигатели и други, отбеляза Томас Щюгер, член на борда на директорите на Lufthansa Technik.

Сътрудничеството с Lufthansa може да се разшири и в други направления, включително и в строителството на нова авиоремонтна база, каза от своя страна изпълнителният директор на Bulgarian Aviation Group (съсобственик в авиоремнтната база с дял от 20%)  Димитър Павлов.

Инвестицията е в общ размер 20 млн. евро, като срокът на строителството е 10 месеца.

В авиоремонтната база ще работят 350 човека.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още