IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На остров Ибиса събарят незаконни имоти

Миналия месец е съборена луксозна вила за милиони, а след това са разрушени и незакони постройки на плажа

10:24 | 26.06.09 г.
На остров Ибиса събарят незаконни имоти

Испанските власти напоследък усърдно събарят незаконни имоти на световноизвестния със своите партита остров Ибиса, пише Spanish Property Insight.

Миналия месец е била разрушена незаконна вила за милиони, собственост на френския музикант и продуцент Мишел Крету, най-известен като създател на проекта Enigma.

Имотът в марокански стил е с площ 3 хил. кв. метра, има студио за звукозаписи и е построен за девет години. Събарянето му се изчислява на около 350 хил. евро. Испанската преса пише, че Крету е вдигнал пищната вила без разрешително за проектиране, с каквото се сдобил впоследствие, а след това застроил по-голяма площ от разрешената.

За имота са водени години наред съдебни битки и макар през 2003 г. да е постановено, че е построен незаконно в район с максимална защита на природната среда, и трябва да бъде съборен, минават години, преди да се стигне до разрушаването миналия месец.

Заради събарянето на вилата Крету търси обезщетение в размер на 18 млн. евро.

След този имот властите са се насочили към 14 постройки, построени на плаж в природен парк на острова и ползвани предимно за съхранение на лодки. Всички те са били съборени по-рано този месец.

Те са били построени преди десетилетия на плажа в природен парк, един от малкото крайбрежни райони на Испания, които са успели да се запазят незасегнати от безразборно строителство. Вдигнати са без разрешително за проектиране на плажа Ес Кодола, а тъй като в Испания всички плажове са публична собственост, са били в нарушение на местния закон за крайбрежните зони.

Твърди се, че вилите са били построени с опасни материали, за които трябва специално обработване при изхвърляне, което е и оправданието на властите защо са се забавили толкова дълго с разрушаването им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още