IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BLD отлага делистване от Лондонската борса заради Полиграфическия комбинат

Заради промяна в условията за банково финансиране за проекта фондът е принуден да отложи офертата към акционерите

10:42 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
BLD отлага делистване от Лондонската борса заради Полиграфическия комбинат

Инвестиционният фонд за имоти Bulgarian Land Development (BLD), стартиран от основателите на компанията за имоти Адрес Груп, ще отложи заплануваното делистване от Лондонската борса заради проекта за трансформиране на Полиграфическия комбинат в модерен офис и търговски комплекс.

По-рано тази година BLD обяви планове да прекрати търговията с акциите си на борсата, като ги откупи от акционерите си. Като причина бе изтъкнато, че „ползите от поддържане на листването на AIM са по-малки от разходите, породени от статуса на публична компания“.

Сега от фонда съобщават, че компанията няма да успее да придвижи за гласуване от акционерите предложението за прекратяване на търговията на акциите си на Алтернативния сегмент на Лондонската борса (AIM) и в същото време да отправи оферта към всички акционери на цена от 30 пенса на акция преди края на годината, както бе запланувано по-рано.

По информация на BLD условията за банково финансиране за проекта за Полиграфическия комбинат, обявени миналата година, са били променени едностранно от банката. Тъй като в момента няма яснота кога и при какви условия фондът ще може да осигури финансиране, той предпочита да запази кешовите си резерви, които може да бъдат нужни за довършване на проекта, в който BLD притежава 50%.

В момента той продължава преговори с банката, които обаче не се очаква да бъдат приключени до края на годината.

Цената на книжата на фонда се понижи от над 60 пенса през август 2008 г. до 27 пенса на акция към 12 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още