IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще даде 2 млн. лв. за над 4 км велоалеи в "Младост"

Проектът ще свързва всички части на района, ще бъдат изградени и довеждащи велоалеи до станциите на метрото, където ще има стоянки за велосипедите

12:30 | 15.05.10 г.
София ще даде 2 млн. лв. за над 4 км велоалеи в "Младост"

Столичната община ще финансира през фонда за приватизация изграждането на над 4 км велоалеи в район "Младост", съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриване на празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот "Фамилатлон". 

Фандъкова посочи, че проектът ще свързва всички части на района, ще бъдат изградени и довеждащи велоалеи до станциите на метрото, където ще има стоянки за велосипедите.

Проектът е на стойност около 2 млн. лева и докладът вече е внесен в съвета за управление на приватизационния фонд, съобщи Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя отбеляза още, че след като се гласуват средствата от Столичния общински съвет, веднага може да се премине към изграждане на велоалеите. Такъв проект се подготвя и за район "Люлин".

Моята идея е това да стане следващата година и така всяка година да изграждаме велоалеи в поне един голям район, обясни Фандъкова. Според нея приоритетно трябва да се изграждат велоалеи, защото все повече хора са готови да се придвижват с велосипеди, вместо с автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още