IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовата борса е вече тук и за студентите

Уникална инвестиционна симулация ще се проведе за четвърта поредна година на 10 май в Аулата на Софийски университет

14:39 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;АIESEC&nbsp;</em></p>

Снимка: АIESEC 

Уникална инвестиционна симулация ще се проведе за четвърта поредна година на 10 май в Аулата на Софийския университет.

Събитието „Левчето“ провокира предприемаческото мислене у младите хора и дава възможност на студенти с различен профил и ниво на подготовка да се докоснат до света на инвестициите. Дава им знания за основните процеси и термини присъщи на фондовата борса.

Водещи компании на българския пазар представят своята работа и предават своя опит в инвестициите. Изгражда се реална комуникация между студент и работодател. Разиграва се симулация, в която близо до реалните пазарни условия, участниците имат шанса да търгуват с акции, облигации и валута. 

В деня на събитието те получават 10 000 AIESEC лева, равностойни на 1 български лев, и в края на деня участниците ще си тръгнат с левовата равностойност на това, което са успели да спечелят или загубят по-рано.

Партньорът на събитието Alaric Securities предоставя  общ награден фонд в размер от 1000 лв. за участниците, класирали се на първите три места в симулацията. Десетте процента от участниците, показали най-добри резултати в симулацията, ще бъдат поканени на неформален коктейл след събитието, на който ще имат възможността да разговарят свободно с партньори на събитието.

Събитието се организира от АIESEC - най-голямата международна студентска организация, която се фокусира върху изграждане позитивни лидери за обществото, като създава бизнес проекти, професионални и социални стажантски програми в 127 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още