IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорън Бъфет сбъдва Олимпийските си мечти

Легендарният инвеститор ще види в Лондон своето „откритие“ в тениса на маса - Ариел Синг

16:08 | 04.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	И голямата хилка не помогна на Бъфет срещу Синг. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

И голямата хилка не помогна на Бъфет срещу Синг. Снимка: Ройтерс

Ариел Синг е само на 11 години, когато Уорън Бъфет я кани за първи път да играе тенис на маса по време на общото събрание на неговото дружество Berkshire Hathaway. Пет години по-късно тя е нов пример за усета на легендарния инвеститор към бъдещите победители, пише в свой анализ Wall Street Journal.

На 16 години Синг е най-добрият американски играч под 18-годишна възраст и вторият най-добър въобще. Преди две седмици тя спечели място в олимпийския отбор на Съединените щати. На годишното общо събрание на акционерите на Berkshire през този уикенд инвеститорите ще могат да се състезават с нея.

"Тя е истински убиец", казва фенът на тениса на маса Бъфет, с когото тя се срещна за първи път, когато е на девет години. „Веднага разбрах, че има потенциала да бъде голяма, защото тя е толкова целеустремена. За мен не е имало съмнение, че тя ще инвестира нужното време".

С мач срещу Синг играчите сред акционерите на Бъфет могат да проверят колко в действителност струва играта ѝ. Тайничко обикновеният спортен аматьор се надява, че някой ден може да се конкурира с наистина великите играчи в своята дисциплина. Тази идея може да се комбинира с решаващ кош, точно преди последния сигнал на баскетболен мач, перфектното хвърлена топка на боулинг писта или вълнуващо пътуване в следобедните трафик часове.

Особено широко разпространени са тези видения на масата за тенис, което със сигурност се дължи на популярността на спорта. Дали спортът е наистина сред най-популярните занимания в света, както твърдят неговите поддръжници, все още не е известно. Но само в САЩ близо 17 милиона души играят тенис на маса и в безброй домове има такава маса. Навсякъде сред любителите зрее мечтата за изненадващия успех в световен турнир.

Бъфет с удоволствие се мери с най-добрите

По отношение на своите инвестиции обаче Бъфет е далеч от фантастичните видения. Berkshire е доказателство, че може да се печелят добри пари не с модните тенденции, а с по-скучни, но зрели отрасли, като например застраховане, строителни материали или железопътни линии.

И в бридж, един от любимите му хобита, Бъфет продължава да играе "против" и с най-добрите играчи на карти. Една от тях е Шарън Осберг, бивш световен шампион по бридж.

Осберг бе онази, която предпази Бъфет от това да се уповава твърде много на собствения си успех и по отношение на тениса. Малко преди 75-ия му юбилей през 2005 г. тя моли един треньор от Калифорния да доведе на тържеството изключителен талант. Мъжът води деветгодишната по онова време Ариел от Сан Хосе, тогава американски шампион сред десетгодишните момичета.

Бъфет не е имал никакъв шанс срещу нея. "Единственият начин да я победя беше, ако някой ѝ държеше ръцете", си спомня милиардерът за играта.

Последна актуализация: 11:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още