IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работните места в частния сектор на САЩ се увеличават за шести месец

Заетостта в сектора на услугите се увеличава за 15-ти пореден месец

16:44 | 30.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Работните места в частния сектор на САЩ се увеличават за шести месец

Компаниите от частния сектор в САЩ са разкрили 201 хил. нови работни места през март, като заетостта расте за шести пореден месец.

Докладът на консултантската агенция ADP Employer Services показа, че има солиден ръст в заетостта през първите три месеца от тази година, след като броят на новите работни места в частния сектор се увеличи с 208 хил. през февруари и 189 хил. през януари.

Пазарните прогнози бяха за увеличение на заетостта с 205 хил. През декември броят на позициите, разкрити в частния сектор, нарасна с рекордните в историята 247 хил.

Най-много през миналия месец са били новите работни места в сферата на услугите – общо 164 хил., което е 15-ти пореден месечен ръст.

В производствения сектор броят им расте с 37 хил., което е шестото поред месечно увеличение.

Месечното проучване на пазара на труда в страната на ADP е ориентир за излизащия два дни по-късно доклад на американското правителство за заетостта в неселскостопанските отрасли на икономиката.

ADP Employer Services базира своите данни на информацията с която разполага за изплащаните от около 500 хил. работодатели в САЩ заплати. Агенцията следи какво е изменението на заетостта в частните отрасли на щатската икономика и изключва селскостопанския и държавния сектор.

Отделни данни на консултантската компания Challenger, Gray & Christmas показаха, че планираните от големите американски работодатели съкращения са намалели с 39% на годишна база до малко над 41 500 през март. На служителите в обществения сектор се падат почти половината от предвидените съкращения.

Официалните данни на американското правителство за пазара на труда през март в края на седмицата се очаква да покажат, че безработицата в САЩ е останала на ниво от 8,9% за втори пореден месец. Работните места в неселскостопанските отрасли на икономиката (частен и държавен сектор) се очаква да се увеличат със 191 хил., което ще е шестото им поред месечно повишение.

Към 16:35 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4076 долара, като доларът поскъпва леко с 0,2% от началото на днешната валутна сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още