IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tavex: Все повече българи продават бижута, за да се справят с кризата

От естонската компания посочват, че у нас никой не продава инвестиционно злато

15:25 | 04.08.11 г.
Tavex: Все повече българи продават бижута, за да се справят с кризата

На фона на усложнената икономическа и финансова обстановка в света и в България от компанията за търговия с инвестиционно злато и сребро Tavex Gold&Exchange отбелязват две основни тенденции на пазара на благородни метали у нас.

Първата е, че никой в момента не продава инвестиционно златоа се извършват само покупки, посочи регионалният мениджър на естонската компания Макс Баклаян при откриването на офис в Пловдив.

Противно на очакванията, инвестиционно злато, особено от по-маломерните монети и кюлчета, купуват не само богатите, но и все повече обикновени граждани, посочи той.

Втората тенденция е, че все повече закъсали заради кризата българи продават семейни бижута, за да се справят с финансовите си проблеми.

„През последните 11 години златото на световните пазари непрекъснато поскъпва, а в момента сме свидетели на 124-месечен възходящ тренд на този благороден метал”, коментира Баклаян.

Световната криза, дълговите проблеми на САЩ и други големи държави подкопават доверието към долара и това е причината интересът към инвестиционното злато и сребро непрестанно да се увеличава, заяви мениджърът.

Естонската фирма посочи, че е в преки контакти с европейски монетни дворове, от които снабдява офисите си. Цените купува/продава се изчисляват на момента спрямо нивата на световните пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още