IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германското производство с изненадващ ръст през юли

Новите поръчки в промишлеността са останали стабилни през тази година

14:09 | 07.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германското производство с изненадващ ръст през юли

Производството в промишлените отрасли в Германия отчита изненадващ ръст през юли, показват данни на Федералното министерство на икономиката (BMWi) въз основа на предварителни изчисления, обявени в петък.

Според тях сезонно изгладено производството се увеличава през предишния месец с 1,3%, докато през предходния месец, според ревизираните данни то отчете спад от 0,4%.

Както в промишлеността (+1,7%), така и в строителството (1,9 процента), производството се е увеличило на месечна база. В областта на производството на енергия обаче има спад. 

В сравнение със същия месец на миналата година обаче при календарно изгладени данни производството е спаднало с 1,4% през юли. Икономистите прогнозираха по-висок спад от 3.0%.

При двумесечното сравнение юни / юли в сравнение с април / май производството на промишлените отрасли скача с 1,1 процента. Производството в индустрията нараства с 1,1%, а това в строителния сектор - с 0,9%.

„Производството в промишлените отрасли в момента се съживи до известна степен", пише министерството на икономика. Новите поръчки в промишлеността са останали стабилни през тази година. Настроението там наистина е мрачно, но наскоро отново се е подобрило леко, показват последни проучвания. Това показва също, че промишленото производство продължава да се доказва като „силно оръжие“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още