IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОИСР вижда икономически импулс в САЩ и Великобритания

Китай и Италия може би са близо до обрат в икономическия цикъл, а в Германия и Франция се виждат сигналите за слаб растеж, сочат индикаторите на организацията

16:39 | 10.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
ОИСР вижда икономически импулс в САЩ и Великобритания

Икономическият растеж изглежда набира скорост в САЩ и Великобритания, докато Китай и Италия може би са близо до обрат в икономическия цикъл, обявиха от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, цитирани от Ройтерс.

Отделни сигнали обаче продължават да насочват към слаб ръст в Германия, Франция и еврозоната като цяло, както и в Япония, Русия и Канада, се отбелязва в съобщение за месечния съвкупен изпреварващ индикатор за октомври на базираната в Париж организация.

От ОИСР посочват, че стойностите за САЩ и Великобритания остават над 100-те пункта, бележещи средното дългосрочно икономическо представяне, нараствайки съответно до 100,9 пункта и 100,5 пункта от 100,8 и 100,3 пункта през септември.

За Китай индексът се повишава до 99,6 пункта през октомври, след като в продължение на 4 месеца оставаше на ниво от 99,5 пункта, докато за Италия се запазва на досегашното си ниво от 99,0 пункта.

В по-подробен доклад през ноември, посветен на световната икономика, от ОИСР обявиха, че очакват китайската икономика да се разшири през тази година със 7,5% в унисон с целта на правителството на страната, преди ръстът да се ускори до 8,5% през 2013 г.

За Германия и Франция изпреварващият индекс отчита понижение, съответно до 98,8 пункта от 98,7 и до 99,4 пункта от 99,5, а за еврозоната като цяло спадът е до 99,3 пункта от 99,4 пункта.

За Япония данните показват липса на промяна на ниво от 100,2 пункта, а за Русия отчитат стабилни 99,1 пункта, докато в Канада и Бразилия са регистрирани минимални понижения.

„В Бразилия се появиха несигурни признаци, че положителният импулс, прогнозиран през последните месеци, изчезва“, изтъкват от ОИСР. „От друга страна в Китай и Италия започват да се появяват признаци за обрат в цикъла. Несигурни сигнали за стабилизиране на ръста се появиха и в Индия“, добавят оттам. Водещият индекс на ОИСР за Индия регистрира ръст до 97,3 пункта през октомври от 97,2 пункта през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още